Read our guid to find the best vps hosting for your business
Populus

Τα είδη του γένους Populus εύκολα διακρίνονται από αυτά του γένους Salix από το πλατύ έλασμα των φύλλων το μεγάλο μίσχο κλπ. Το γένος Populus περιλαμβάνει φυλλοβόλα ψηλά δένδρα, ταχυαυξή, με φύλλα κατ' εναλλαγήν, μακρόμισχα, ωοειδή μέχρι κυκλικά ή κυκλικά τριγωνικά μέχρι ρομβοειδή.

Τα άνθη σχηματίζουν κρεμάμενους ιούλους. Ο καρπός τους είναι κάψα που κατά την ωρίμανση ανοίγει σε δύο και σπανιότερα 3-4 καρπόφυλλα. Τα σπέρματα, πολυάριθμα φέρουν πτητικές τρίχες. Οι οφθαλμοί, σε αντίθεση με τα Salix σκεπάζονται απο πολλά λέπια.

Ο πολλαπλασιασμός γίνεται με σπόρους και μοσχεύματα. Απαιτούν βαθειά, χαλαρά, γόνιμα εδάφη που να αερίζονται καλά. Είναι φωτόφυτα, μόνοικα ή δίοικα ευαίσθητα σε παγετούς.

Απο τα 100 είδη περίπου του γένους Populus στη χώρα μας φύονται τα είδη: Populus alba , P . tremula , P . nigra , και P . canescens . Επίσης ορισμένες ποικιλίες ή υβρίδια αυτών, καθώς επίσης υπάρχουν φυτείες αρκετών κλώνων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που σε μικρό περίτροπο χρόννο 12-15 χρόνια δίνουν αρκετά μεγάλη ξυλοπαραγωγή 20-40m 3 /Ha.

1 Populus alba
2 Populus deltoides
3 Populus nigra
4 Populus tremula
free pokerfree poker

Κυριότερα γένη

© 2012 botany.gr