Read our guid to find the best vps hosting for your business

Quercus ilex

ή Quercus smilax L

Αριά

genikaΕίναι αειθαλλές μικρό συνήθως δένδρο (5-20μ.), πλατιά κόμη, ξηρόφλοιο σταχτοκαστανό σχισμένο κατακόρυφα και οριζόντια, με μικρούς χνουδωτούς οφθαλμούς. Είναι είδος της διάπλασης των αειφύλλων πλατυφύλλων συναντώμενο σε όλη την χώρα. Θερμόβιο, ημισκιόφυτο, που προτιμά γόνιμα, νωπά, χαλαρά και υγρά εδάφη αλλά αντέχει και στα ξηρά, λιγότερο όμως από το πουρνάρι. 'Έχει πολύ μεγάλη πρεμνοβλαστικότητα και ζει περισσότερο από 1000 χρόνια.

geo.eksΠαντού στην ευμεσογειακή ζώνη βλαστήσεως.

fylloplat'Εχει φύλλα κατ' εναλλαγή, ωοειδή μέχρι λογχοειδή, μικρόμισχα, οξυκόρυφα με βάση αποστρογγυλωμένη ή περίπου σφηνοειδή, παρυφές λειόχειλες κυμματοειδείς ή οδοντωτές, πάνω επιφάνεια γυμνή πράσινη και η κάτω με γριζωπό μέχρι κοκκινόγριζο πίλημα. Τα φύλλα των παραβλαστημάτων είναι ποικιλόμορφα, συνήθως μεγάλα, αγκαθωτά, βραχύμισχα και με γυμνές επιφάνειες.

anthosplatΜόνοικο είδος με άνθη μονογενή, αρσενικά κατά κρεμάμενους ίουλους και θηλυκά μεμονωμένα ή ανά 2-3 σε κοντό και πιληματώδη ποδίσκο.

karposplatΟ καρπός πιληματώδες ποδισκοφόρο, με τριχωτά πιεσμένα λέπια κύπελλο, που καλύπτει το σπέρμα μέχρι τη μέση. Ωρίμανση Οκτώβριο ? Νοέμβριο.

Είναι βραδυαυξές είδος με ξύλο σκληρό βαρύ δυσκατέργαστο, μικρής παραγωγής και οικονομικής απόδοσης, χρησιμοποιούμενο για καυσόξυλα και κάρβουνα πολύς καλής ποιότητας.

 
free pokerfree poker

© 2012 botany.gr