Read our guid to find the best vps hosting for your business

Fagus moesiaca

Οξιά μοισιακή

genikaΔένδρο ψηλό όμοιο με την F. sylvatica με στενότερη κόμη.

fylloplatΤα φύλλα είναι κατ' εναλλαγή δίσειρα, επιμήκως ελλειψοειδή ή ωοειδή, οξυκόρυφα ή σχεδόν οξυκόρυφα και βάση σφηνοειδή ή αποστρογγυλεμένη. Οι παρυφές τους είναι λειόχειλες, οδοντωτές, κολπωτά οδοντωτές ή κυματιστές.

anthosplatΤα αρσενικά άνθη διαφέρουν από εκείνα των προηγούμενων ειδών στο περιεχόμενο το οποίο είναι κουδουνοειδές, χωνιοειδές, σωληνοειδές ή χωνιοκουδουνοειδές και διαιρείται με αβαθείς εγκοπές σε 4 -7 βραχείς, τριγωνικούς ή δελτοειδείς οξύμορφους κοντότερους ή ίσους με τον σωλήνα του περιγόνιου λοβού.

karposplatΟ καρπός διαφέρει των προηγουμένων ειδών στο ότι τα βράκτια παρουσιάζουν δύο μορφές που χαρακτηρίζουν αντίστοιχα δύο τύπους (μορφές) του είδους των.

1. Fagus moesiaca F. spatulolepis που έχει κύπελλα βραχυπόδισκα (ίσο με το μήκος του κυπέλλου, με τα κατώτερα βράκτια σπαθιδόμορφα, τα μεσαία τανιοειδή και τα ανώτερα, μικρότερα γραμμοειδ ή και σουβλοειδή.

2. Fagus moesiaca - F. tainiolepis που έχει κύπελλα βραχυπόδισκα με τα κατώτε-ρα βράκτια ταινιόμορφα και τα ανώτερα γραμμοειδή και σουβλοειδή, μικρότερα από τα κατώτερα.

 
free pokerfree poker

Κυριότερα είδη

© 2012 botany.gr