Read our guid to find the best vps hosting for your business

Carpinus betulus

Γαύρος Βετουλοειδής

genikaΕίναι σκιόφυτο είδος με έντονη πρεμνοβλαστικότητα, με πλατιά κόμη φλοιό γυαλιστερό γκριζωπό και αργότερα σχετικά λεπτό με λίγες επιμήκεις και οριζόντιες σχισμές και ξύλο λευκοκίτρινο, σκληρό, ελαστικό με αντοχή σε τριβές και κρούση. Xρησιμοποιείται για στυλάρια, εργαλεία κ.ά.

geo.eksΕίναι δένδρο που συναντάμε μέσα στα δάση της χώρας μας της ζώνης των αειφύλλων πλατυφύλλων και φυλοβόλων πλατυφύλλων σε εδάφη βαθιά, δροσερά, χαλαρά και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες.

fylloplatΤα φύλλα του είναι κατ' εναλλαγή στενά ωοειδή, οξυκόρυφα, με βάση περίπου καρδιόμορφη, πλατύτερη στη μέση, παρυφές διπλά πριονωτές με 10-15 ζεύγη πλευρικών νεύρων και τρίχες στις γωνίες των νεύρων της κάτω επιφάνειας.

anthosplatΤα άνθη είναι κρεμάμενοι ίουλοι, πρασινωποί οι θηλυκοί και κιτρινωποί μέχρι κιτρινοπράσινοι οι αρσενικοί. Εμφανίζονται από Απρίλιο μέχρι τον Μαϊο.

karposplatΟ καρπός είναι κρεμάμενος στάχυς αποτελούμενος από στρογγυλωπά ραβδωτά κάρυα με τρίλοβα πτερύγια. Ο μεσαίος λοβός είναι μακρύτερος των δύο άλλων που είναι ισομεγέθη.

 
free pokerfree poker

Κυριότερα είδη

© 2012 botany.gr