Read our guid to find the best vps hosting for your business

Betula pendula

ή Betula verrucosa

Σημύδα κρεμοκλαδής ή Θηλώδης

genikaΕίναι λιτοδίαιτο είδος. Είναι ψυχρόβιο αλλά και το περισσότερο φιλόφωτο είδος μεταξύ των πλατυφύλλων. Αναπτύσσεται σε ξηρά αλλά και σε υγρά εδάδη. Δένδρο με κωνική κόμη και θολωτή με κρεμάμενα κιτρινόλευκα κλαδιά και φλοιό χαρακτηριστικά λεπτό και λευκό που απολεπίζεται σε εγκάρσιες λωρίδες που μοιάζουν με φύλλα χαρτιού.

geo.eksΣημύδα στην Ελλάδα εμφανίζεται στα βορειότερα βουνά και περισσότερο στη Ροδόπη, το Φαλακρό βουνό και στο τόξο Αριδαίας Παϊκου.

fylloplatΤα φύλλα είναι χαρακτηριστικά λεπτά, πράσινα, τριγωνοειδή ή ρομβοειδή οξυκόρυφα, κολλώδη με αδρή πριόνωση, ενώ εκείνα των πρεμνοβλαστημάτων είναι μεγαλύτερα, τριχωτά και καρδιόμορφα και τα πρωτόφυλλα 3-5λοβα πυκνότριχα.

anthosplatΜόνοικο φυτό ,με αρσενικά άνθη σε απόδισκους καστανωπούς ίουλους που κρέμονται ανά 1-3 στις κορυφές των μακροκλαδίων από το Φθινόπωρο και θηλυκά που εμφανίζονται την Άνοιξη στα βραχυκλάδια και πράσινους κρεμάμενους ίουλους που αρχικά είναι όρθιοι.

karposplatΟ καρπός είναι κυλινδρικός κωνίσκος που συγκροτούνται από τα κάρυα σπέρματα που φέρουν στα πλάγια μεγάλα πτερύγια και διαλύεται μέχρι την Ανοιξη.

 
free pokerfree poker

© 2012 botany.gr