Read our guid to find the best vps hosting for your business

Hedera helix

Κισσός

genikaΟ κισσός είναι αναρριχώμενος ή κατακείμενος αειθαλής θάμνος και συναντάται σε δάση και σκιερούς τόπους, φράκτες, τοίχους κ.α.

geo.eksΕίναι είδος εκπρόσωπος στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) της οικογένειας Araliaceae που συγκροτείται από 700 περίπου είδη αναρρηχητικών και ξυλωδών θάμνων που ευδοκιμούν σε τροπικές και εύκρατες περιοχές.

fylloplat'Εχει φύλλα δερματώδη, βαθυπράσινα, γυαλιστερά, πολύμορφα, από απλά λειόχειλα τα ευρισκόμενα στο φώς μέχρι 3-5λοβα τα σκιόφυλλα.

anthosplatΤα άνθη είναι κατά στρογγυλόμορφα πρασινωπά σκιάδια που ανθίζουν το φθινόπωρο και ο καρπός είναι ράγα μελανωπού χρώματος με αρκετά σπέρματα που τα πουλιά μεταφέρουν από τόπο σε τόπο για την εξάπλωση του είδους.

karposplatΓια το φύλλωμά του και ιδιαίτερα για την αναρριχητική του ιδιότητα χρησιμοποιείται ως καλωπιστικό και κυρίως για την αισθητική βελτίωση, τοίχων, φραχτών κλπ. όπως για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποιείται και το περίπου όμοιο εισαγόμενο είδος Hedera colchica το οποίο εξαπλώθηκε τόσο ώστε να θεωρείται αυτοφυές. 'Εχει πολύ μεγαλύτερα φύλλα τα οποία σπάνια είναι λοβωτά.

 
free pokerfree poker

© 2012 botany.gr