Read our guid to find the best vps hosting for your business

Salix alba

Ιτιά η λευκή

genikaΕίναι δένδρο μέσου μεγέθους με ύψος 6-25μ. πολύ ταχυαυξές και με έντονη παραβλαστικότητα. Σε νεαρή ηλικία ο φλοιός είναι σταχτόλευκος, ενώ αργότερα σχηματίζεται σταχτοκίτρινο ξηρόφλοιο με επιμήκεις σχισμές. Η ποικιλία S. alba var vitellina έχει κλαδίσκους κίτρινους.

geo.eksΕίναι είδος σχετικά ολιγαρκές. Σε υγρά νωπά, πλούσια, αμμοαργιλώδη εδάφη παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη. Αντέχει και σε κατακλυζόμενο από νερά εδάφη, όχι όμως και σε στάσιμα. Είναι είδος δίοικο, φιλόφωτο και αντέχει στο ψύχος και στις ψηλές θερμοκρασίες. Στην Ελλάδα το συναντάμε σχεδόν παντού στις όχθες των ποταμών και ρυακιών.

fylloplatΤα φύλλα της κατ΄ εναλλαγήν, λογχοειδή, ελαφρά οδοντωτά μήκους 6-10 εκ. και πλάτος 1-1,5 εκ. πλατύτερα στη μέση και έντονα οξυσμένα στη βάση και κορυφή. Στη νεαρή ηλικία φέρουν και στις δύο πλευρές μεταξώδες τρίχωμα. Αργότερα μόνο στην κάτω. Ο μίσχος είναι κοντός και φέρει αδένες.

anthosplatΤα άνθη σε ιούλους που εκτπύσσονται ταυτόχρονα με τα φύλλα τον Μάρτιο-Απρίλιο.

karposplatΟ καρπός είναι λεία κάψα που ανοίγει σε δύο καρπόφυλλα. Τα σπέρματα φέρουν πτητικές τρίχες με τη μορφή λοφίου.

Οι κλάδοι είναι λεπτοί και ευλύγιστοι.

 
free pokerfree poker

© 2012 botany.gr