Read our guid to find the best vps hosting for your business

Populus tremula

Λεύκη η τρέμουσα

genikaΕίναι δένδρο ευθύκορμο, με αραιά σφαιρική κόμη και φλοιό γιαλιστερό με χρώμα αρχικά κιτρινοσταχτί με σχισμές, ενώ στα παλαιά κλαδιά εμφανίζονται μεμονωμένα σφαιρικά με σκούρο χρώμα φακίδια. Είναι δίοικο είδος, φωτόφιλο με αντοχή σε παγετούς και καύσωνες με απαιτήσεις σε υγρά πηλώδη ή αμμώδη εδάφη και προτιμά τις όχθες ποταμών.

geo.eksΤο βρίσκουμε στα βουνά της Ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά Εύβοια, Θάσο.

fylloplatΤα φύλλα είναι κατ' εναλλαγή, ωοειδή, με ακανόνιστα οδοντωτές παρυφές και μίσχο μακρύ πεπλατυσμένο με συνέπεια να κινούνται (να τρέμουν) με το ελάχιστο φύσημα του αέρα (τρέμουσα). Τα φύλλα των κλαδιών της κορυφής και των ριζοβλαστημάτων είναι ρομβικά ή καρδιοειδή (διφυλλία).

anthosplatΕίναι δίοικο είδος με άνθη μονογενή. Τα αρσενικά είναι ίουλοι με κόκκινους στήμονες σε δίσκο. Τα θηλυκά είναι ίουλοι με ωοθήκη που φέρει δύο έλλοβα στίγματα και περιβάλλονται από κυπελλόμορφο δίσκο.

karposplatΟ καρπός είναι κάψα μακρυπόδισκη, πρασινοκαστανή με δύο καρπόφυλλα και σπέρματα μικρά κυκλικά κιτρινωπά κάρυα, με μικρές πτητικές τρίχες που δίδουν την εικόνα λοφίου και έμισχες ωοειδούς μορφής κοτυληδόνες.

Πολλαπλασιάζεται με σπέρματα και ριζοβλαστήματα. Σαπίζει το εγκαρδιό του κα i ζεί μόνο 70-80 χρόνια. Οι οφθαλμοί είναι οξείς, λείοι, κολλώδεις και καλύπτονται απο πολλά λέπια. Τα βράκτια φέρουν τρίχωμα και είναι βαθιά και ακανόνιστα σχισμένα.

 
free pokerfree poker

© 2012 botany.gr